3 feb. 2009

Rusinea de a fi roman!

Citeam cateva articole in presa romaneasca despre unele fapte nelegiuite comise de compatriotii nostrii pe alte meleaguri si implicit despre ura xenofoba determinata de aceste intamplari.

Nu este de mirare ca suntem desconsiderati si urati de popoarele care gazduiesc romani si le dau posibilitatea sa castige o bucata de paine in mod cinstit. Faptele acestor nemernici intr-adevar sunt oribile. A omori pe cineva, a fura sau viola, a distruge sau talharii sunt fapte de o gravitate morala si sociala deosebita.

Noi, oamenii cinstiti, romanii cu frica de Dumnezeu si cu dragoste fata de tara si de principiile morale crestine, ne miram ca suntem priviti in Europa occidentala cu scarba si dispret si chiar uneori suntem manati din instinctul de conservare sa ripostam fata de aceste atitudini. Insa trebuie sa fim constienti ca aceste drojdii ale societatii care ne dezonoreaza nu sunt decat tot o emanatie, un produs al acestei societati romanesti. Acesti infractori sunt produsul societatii imorale in care traim.

Ne miram ca s-a umplut tara de nelegiuiti?

In Psalmul 11, verset 8 al lui David se spune foarte elocvent:
"Căci atunci cand se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni."

Trebuie sa intelegem odata pentru totdeauna ca acest neam romanesc nu va renaste si nu va capata un renume de cinste pana cand nu va avea loc o reforma morala incepand de la opinca si terminand cu vladica. Reforma morala se va putea face numai prin programe guvernamentale de educatie morala, etica si religioasa prin care sa se propage idei sanatoase despre viata si societate. Se pot incuraja d.p.d.v. economic acele activitati economice sanatoase si se pot descuraja activitatile imorale (casinouri, carciumi, baruri, industria alcoolului si tutunului, etc.) prin legi restrictive, taxe si impozite descurajante, actiuni de monitorizare si control direct si permanent din partea organelor competente.

Se poate face o schimbare in societate d.p.d.v. moral si etic prin proiecte de advocacy si promovare in randul maselor a valorilor sanatoase inasprind in acelasi timp pedepsele pentru infractiuni ce ataca valorile umane.

Atata timp cat in conducerea tarii se promoveaza numai oamenii necredinciosi, bogati cu interese meschine de grup sau manati de setea de putere, nelegiuitii se inmultesc in tara. Si atunci, noi cei multi , dar cuminti, care respectam pe aproapele si pe Dumnezeu cum se cuvine, avem de suferit indirect prin dezonorare si ucidere sufleteasca provocata de faptele acestor nemernici pe alte meleaguri.

Ce ne ramane de facut?

Nu ne ramane decat sa ne facem cunoscute ideile celor din anturajul nostru, si sa ne rugam Bunului Dumnezeu sa trezeasca acest neam din "somnul cel de moarte".

Tot la Psalmul 11 se spune:

1. Mantuieşte-mă, Doamne, că a lipsit cel cuvios, că s-a impuţinat adevărul de la fiii oamenilor.

2. Deşertăciuni a grăit fiecare către aproapele său, buze viclene in inima, şi in inima rele au grăit.

3. Pierde-va Domnul toate buzele cele viclene şi limba cea plină de mandrie.

4. Pe cei ce au zis: "Cu limba noastră ne vom mări, căci buzele noastre de la noi sunt; cine ne este Domn?"

5. Pentru necazul săracilor şi suspinul nenorociţilor Mă voi scula, zice Domnul; le voi aduce lor mantuirea şi le voi vorbi pe faţă.

6. Cuvintele Domnului, cuvinte curate, argint lămurit in foc, curăţat de pămant, curăţat de şapte ori.

7. Tu, Doamne, ne vei păzi şi ne vei feri de neamul acesta in veac.


Constatati dumneavoastra singuri ce ramane de facut pentru a ne vindeca societatea noastra romaneasca!


Ec. Gheorghe Marius
http://gheorghemarius.uv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu