31 ian. 2010

Moştenitorul pădurilor din Buzău este contestat şi acuzat că a mituit instanţa

"Buzoianul care pretinde că este descendent din nemul lui Preda Buzescu şi care a câştigat în instanţă mai bine de jumătate din pădurile Buzăului este contestat. Cei care spun că nu avea dreptul să câştige acest proces sunt proprietarii de păduri din zonă, constituiţi de secole în mai multe obşti. Mai mult decât atât, cunoscuţii spun despre el că ar avea probleme psihice şi că a pierdut contactul cu realitatea."


Teodor Năstase, un inginer din Ruşeţu, a dat lovitura şi a determinat justiţia să îi atribuie nu mai puţin de 63.000 de hectare de teren împădurit, adică mai bine de jumătate din suprafaţa împădurită a judeţului Buzău.


Acesta a convins instanţa că este singurul moştenitor al unei suprafeţe de 63 de mii de hectare de pădure, care înglobează proprietăţile actuale a peste o mie de persoane şi instituţii. Decizia instanţei a creat deja tensiuni în rândul proprietarilor de păduri care îl contestă.


“Din punctul meu de vedere domnul Teodor Năstase este un impostor şi un uzurpator de drepturi moşneneşti. Nu stiu dacă poate să îşi demonstreze filiaţia cu acte şi documente oficiale până la nivelul anului 1600 dar cel puţin până la nivelul bunicilor domniei sale şi-a eliminate toate rudele, declarându-se unic moştenitor al vastului domeniu de 154.000 de hectare pe care le-a cerut în instantă. Considerăm că a făcut aceste demersuri în justitie cu bună ştiinţă, el ştiind în fapt ca este un simplu moşnean. Într-un proces serios cu o aplecare corectă şi serioasă din partea magistraţilor adevarul va ieşi la suprafaţă şi domnul Năstase va reveni ca simplu moşnean în obştea noastră”, ne-a declarat Remus Posea, preşedintele Obştii Moşnenilor Zişi de pe Buzău.


Mai mult decât atât, Teodor Năstase este contestat chiar de oamenii alături de care a crescut şi a trăit.


“Este un nebun, domnule, are probleme cu capul. A avut un accident de maşină şi de atunci a luat-o razna. De unde să moştenească el suprafaţa aia de pădure pe care a cerut-o în instanţă? A uitat cu ce au intrat bunicii lui în obşte? Iar acum vreo două luni s-a lăudat că a dat un miliard şpagă la judecători ca să câştige procesul”, ne-a declarat Constantin Mihăilescu, fost coleg de clasă şi vecin al lui Teodor Năstase.


Teodor Nastase nu este de găsit. Soţia sa a refuzat sa declare orice legat atât de proces cât şi de descendenţa acestuia din neamul Buzeştilor.


În timpul procesului Teodor Năstase a vândut jumătate din drepturile litigioase unei firme din Bucureşti, contra sumei de 2,3 milioane de euro.


Sursa: Ziarul "Adevarul" - Sambata 30 ianuarie 2010


Dupa cum stiti, un cetatean din Buzau a obtinut printr-o hotarare judecatoreasca o imensa sufrafata de teren impadurit din nordul judetului Buzau, sustinand in fata instantei din Patirlagele ca este urmasul lui .... Preda Buzescu, un boier loial voievodului Mihai Viteazul.


Va vine sa credeti ce s-a intamplat?


Numai in Romania se poate intampla asa ceva!


Ce sa intelegem din acest ciudat proces?


Ca in Romania exista o legislatie deosebita? Ca avem intradevar o justitie deosebita?


Nu, nu cred ca e aceasta. Cred ca numai in Romania se poate intampla aceste ciudatenii. Dam dovada de neseriozitate pana la cele mai inalte nivele ale societatii. Ne caracterizeaza neseriozitatea, lacomia si mai ales invidia. Aceste caracteristici imorale bantuie societatea romaneasca de la un capat la altul. Nu mai exista bun simt, respect fata de noi insine, demnitate, onoare, corectitudine. Mereu auzim numai de mita, aranjamente imorale, lasitate, etc. Suntem un neam ce da cu barda in Dumnezeu. Neamul care are cel mai mare numar de injuraturi la adresa divinitatii si lucrurilor sfinte. Neamul care isi vinde usor cinstea pe bani. Mi-e sila! De ce oare se intampla toate acestea?

Astept parerile voastre. Nu ezitati sa lasati comentarii!



Ec. Gheorghe Marius
http://gheorghemarius.uv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu