16 mar. 2010

Parapsihologia politicii Basesciene.

Istoria Romaniei este presarata de figuri si personaje diferentiate in memoria colectiva a neamului acestuia in sens pozitiv sau negativ.

Astfel, avem voievozi si domnitori care au ramas in istorie ca persoane demne de numele de roman cat si personaje jalnice care s-au lasat manati de instincte josnice si de interese personale sau de grup, care nu au incercat decat sa induca in eroare poporul si sa-l exploateze atat material cat si psihologic.

Cum ar putea cineva sa exploateze psihologic masele?
Metodele si mijloacele sunt multiple, incepand de la simpla exploatare a unor informatii despre problemele ce tin de starea de spirit a populatiei si terminand cu intoxicari si dezinformari ale maselor cu privire la false probleme sau cauze ce stau la baza situatiilor de criza sau a saraciei maselor.

Luand in considerare cele de mai sus putem concluziona ca masele pot fi influentate si datorita lipsei de educatie si de informatii reale. Deci, cu cat masele vor fi mintite mai mult cu atat vor putea mai usor sa fie influentate intr-un anume sens dorit de manipulatori.

Ce vreau sa scot in evidenta cu cele descrise mai sus?
Doresc sa scot la lumina faptul ca actuala conducere a tarii nu doreste decat sa exploateze la maxim informatiile despre starea de spirit a maselor, de nemultumire, dezamagire si de saracia care se instaleaza din ce in ce mai repede in casele romanilor.
Cum pot face acest lucru?
Destul de simplu dar si de complicat in acelasi timp. Se mint masele prin canalele media aservite puterii propagand informatii si stiri ce contin o frantura de adevar distorsionat.
Astfel, se dezinformeaza masele ca problemele sociale si economice din Romania sunt datorate de exemplu numarului prea mare de parlamentari, sau de salariile si pensiile nesimtite ale unora sau de unii oameni de afaceri ce doresc de fapt sa "fure" pe cei multi, saracind tara, ascunzandu-se de fapt realele probleme si incompetenta actualei guvernari.

De fapt, "guvernul Basescu" este extraordinar de abil in acest sens. Se speculeaza la maximum toate nemultumirile populatiei, gasind "explicatiile"si "cauzele" ce stau la baza acestor frustrari ale maselor.
Chiar si declaratiile oficiale si conferintele de presa sunt foarte bine puse la punct din punct de vedere psihologic, incercandu-se ca mesajele propagate sa atace mental constiinta oamenilor deturnandu-i de la adevaratele cauze si surse ale fenomenelor negative ce duc la nemultumiri si frustrari.

Mai nou, se apeleaza la serviciile unor parapsihologi romani pentru a alege cele mai noi metode de manipulare psihologica a maselor. Chiar daca se ridiculizeaza aceste zvonuri, trebuie sa se cunoasca faptul ca razboiul psihotronic si psihologic este foarte uzitat de puterile armate mari din lume, urmarindu-se influentarea psihologica negativa a adversarilor prin atacuri mentale influentate de dezinformare si intoxicare a maselor cu informatii distorsionate ce pot crea disconfort mental si avand un efect demoralizator si depresiv. Pe fondul acestei stari mentale ale maselor se pot manipula mai usor acestea tot prin canale de informare in masa, influentandu-le sa reactioneze in sensul dorit de manipulatori.

Asa se explica faptul de ce exista o dorinta foarte mare a celor ce ajung la putere sa aiba control asupra serviciilor de informatii secrete ale statului numind in conducerea acestora oameni de paie ce fac jocul celor ce i-au pus in functii. Trist este faptul ca deseori informatiile furnizate de catre aceste servicii in loc sa duca la o politica de aparare a tarii duc la actiuni ale puterii de influentare a maselor in sensuri gresite si asmutand populatia spre tinte gresite pentru a ascunde adevarul.

In consecinta, nu ramane altceva de facut decat ca societatea civila prin sindicate, ONG-uri si partidele politice din opozitie sa demaste conspiratiile si dezinformarile puse la cale de guvernanti, aratand acestui popor adevaratele cauze si solutiile ce pot fi adoptate pentru eliminarea cauzelor ce stau la baza nemultumirilor maselor.

Nu doresc sa fiu subiectiv, nici nu vreau sa acuz pe nimeni, ci numai sa arat prin aceste randuri ca realitatea prezentata de conducerea tarii este de multe ori falsa iar ascunderea incompetentei si interesele de grup sunt de fapt cauza care determina dezinformarea, dezbinarea si intoxicarea maselor.
Sa incercam fiecare sa aratam celor din jurul nostru adevarata fata a guvernarii actuale si sa gasim solutiile adecvate pentru iesirea din criza economica, politica si mai ales morala in care s-a afundat aceasta tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu