30 iun. 2011

Oamenii religioşi sunt mai fericiţi

Cei care cred în Divinitate sunt mai mulţumiţi de viaţa lor decât ateii, dar cheia fericirii nu este relaţia cu Dumnezeu. Un nou studiu american demonstrează că religia aduce fericirea, dar cu o condiţie: enoriaşii să formeze o comunitate solidă, care să funcţioneze ca o reţea socială.


Cercetarea, ale cărei rezultate au fost publicate în „American Sociological Review", arată că oamenii credincioşi obţin satisfacţii în viaţă nu din relaţia cu Dumnezeu, ci din socializarea cu ceilalţi enoriaşi care vin la biserică. Rezultatele sunt valabile în cazul catolicilor şi protestanţilor, pentru că numărul evreilor, mormonilor şi musulmanilor implicaţi în cercetare a fost nesemnificativ, spune coordonatorul Chaeyoon Lim, sociolog la Universitatea din Wisconsin-Madison, SUA. „Am demonstrat că fericirea în viaţă depinde aproape în totalitate de aspectul social al religiei, nu de cel teo­logic sau spiritual", a declarat Lim pentru LiveScience. „S-a dovedit că oamenii simt o mai mare satisfacţie în viaţă dacă se duc la biserică, pentru că-şi construiesc o reţea socială printre enoriaşi."

Autor: Adevarul

Un sfert din români vor o asigurare de viaţă.

Romania Libera [28/06/2011]

Potrivit unui studiu MEDNET, realizat in parteneriat cu Media XPRIMM si intitulat 'Asigurarea de viata in confruntarea cu criza economica", intentia populatiei de achizitionare a unui astfel de produs in urmatoarea perioada este de 24,8% la nivelul Bucurestiului si de 25,4% in provincie. In 2010, la nivel de Capitala, 26,3% din persoanele care au raspuns afirmativ referitor la incheierea unei asigurari de viata au in vedere sa cumpere un astfel de produs in urmatoarele sase luni de zile, in ...



cititi articolul complet în Romania Libera